Bijeli ljetni tiramisu

14.5.2024.

Za ovalni protvan za pečenje dimenzija 27x20 cm

Sastojci:
  • 200 g Savoiardi keksa
  • 500 g svježih jagoda
  • 30 g šećera
  • 0,5 limuna (sok i korica)
Za kremu:
  • 4 žumanjka
  • 85 g šećera
  • 45 ml vode
  • 250 g ohlađenog mascarpone sira
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 160 g VIVANI bijele čokolade s vanilijom
  • 2 žličice prirodnog ekstrakta vanilije
Ukras:
  • ribani čokoladni komadići od VIVANI bijele čokolade s vanilijom

Priprema:
  1. Prvo pripremite jagode. Operite ih i narežite na male komadiće. Stavite ih u zdjelu, dodajte šećer, koricu i sok od limuna. Promiješajte. Pokrijte, stavite sa strane i ostavite da se maceriraju otprilike 30 minuta.
  2. U međuvremenu polagano i pažljivo otopite bijelu čokoladu na pari. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  3. Zatim pripremite kremu. U malu posudu stavite šećer i vodu, pustite da se otopi na laganoj vatri dok ne dosegne 120 °C (dok se ne formiraju male mjehuriće). Isključite vatru.
  4. Dodajte žumanjke i počnite miksati na visokoj brzini. Zatim polako dodajte sirup od šećera. Miksajte otprilike 4-6 minuta dok ne postane svjetlo i pjenasto.
  5. Dodajte žlicu kreme mascarponeu da ga omekšate. Zatim dodajte mascarpone natrag u ostatak kreme od jaja. Također dodajte ekstrakt vanilije. Pažljivo promiješajte. Na kraju, umiješajte otopljenu čokoladu i stavite u hladnjak.
  6. Istucite slatko vrhnje u čvrsti snijeg. Izvadite kremu od mascarponea iz hladnjaka, dodajte slatko vrhnje i nježno umiješajte. Vratite smjesu u hladnjak.
  7. Ocijedite jagode, ali zadržite sok. Sada možete složiti tiramisu. Brzo umočite svaki keks savoiardi u sok od jagoda s obje strane. Složite ih u protvan u jednom sloju. Zatim dodajte kremu i poravnajte je. Zatim slijedi sloj jagoda.
  8. Napravite drugi sloj keksa savoiardi, zatim kreme i jagoda. Pokrijte i ostavite da se stegne u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.
  9. Prije posluživanja, možete ukrasiti tiramisu s malo čokoladnih komadića od bijele čokolade.

Aromatične karamelizirane kruške

Aromatične karamelizirane kruške

Kruške su jedna od onih namirnica u kojima uživamo i ljeti i ujesen, stoga smo se za ovaj recept odlučili baš iz tog razloga; kako bi mogli pružiti posljednji ispraćaj još jednom divnom ljetu i dobrodošlicu čaroliji jeseni. Pripremite ove ukusne i sočne kruške s nama!
Panzanella

Panzanella

Panzanella potječe iz talijanske regije Toskane, a tradicionalno je uvijek bila jelo koje koristi svježe, lokalno dostupne sastojke. Ona se smatrala 'siromašnim' jelom koje se priprema od tostiranog kruha i svježeg povrća, obično rajčica, češnjaka i luka - sastojaka koje su t
Mini tart od vanilije

Mini tart od vanilije

Vanilija i jagode božanstvena su kombinacija, a posebno su slatke kada se nalaze u ovakvim mini torticama veličine zalogaja. Pripremite ih s nama!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više