Bijeli ljetni tiramisu

14.5.2024.

Za ovalni protvan za pečenje dimenzija 27x20 cm

Sastojci:
  • 200 g Savoiardi keksa
  • 500 g svježih jagoda
  • 30 g šećera
  • 0,5 limuna (sok i korica)
Za kremu:
  • 4 žumanjka
  • 85 g šećera
  • 45 ml vode
  • 250 g ohlađenog mascarpone sira
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 160 g VIVANI bijele čokolade s vanilijom
  • 2 žličice prirodnog ekstrakta vanilije
Ukras:
  • ribani čokoladni komadići od VIVANI bijele čokolade s vanilijom

Priprema:
  1. Prvo pripremite jagode. Operite ih i narežite na male komadiće. Stavite ih u zdjelu, dodajte šećer, koricu i sok od limuna. Promiješajte. Pokrijte, stavite sa strane i ostavite da se maceriraju otprilike 30 minuta.
  2. U međuvremenu polagano i pažljivo otopite bijelu čokoladu na pari. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  3. Zatim pripremite kremu. U malu posudu stavite šećer i vodu, pustite da se otopi na laganoj vatri dok ne dosegne 120 °C (dok se ne formiraju male mjehuriće). Isključite vatru.
  4. Dodajte žumanjke i počnite miksati na visokoj brzini. Zatim polako dodajte sirup od šećera. Miksajte otprilike 4-6 minuta dok ne postane svjetlo i pjenasto.
  5. Dodajte žlicu kreme mascarponeu da ga omekšate. Zatim dodajte mascarpone natrag u ostatak kreme od jaja. Također dodajte ekstrakt vanilije. Pažljivo promiješajte. Na kraju, umiješajte otopljenu čokoladu i stavite u hladnjak.
  6. Istucite slatko vrhnje u čvrsti snijeg. Izvadite kremu od mascarponea iz hladnjaka, dodajte slatko vrhnje i nježno umiješajte. Vratite smjesu u hladnjak.
  7. Ocijedite jagode, ali zadržite sok. Sada možete složiti tiramisu. Brzo umočite svaki keks savoiardi u sok od jagoda s obje strane. Složite ih u protvan u jednom sloju. Zatim dodajte kremu i poravnajte je. Zatim slijedi sloj jagoda.
  8. Napravite drugi sloj keksa savoiardi, zatim kreme i jagoda. Pokrijte i ostavite da se stegne u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.
  9. Prije posluživanja, možete ukrasiti tiramisu s malo čokoladnih komadića od bijele čokolade.

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više