Bijeli ljetni tiramisu

14.5.2024.

Za ovalni protvan za pečenje dimenzija 27x20 cm

Sastojci:
  • 200 g Savoiardi keksa
  • 500 g svježih jagoda
  • 30 g šećera
  • 0,5 limuna (sok i korica)
Za kremu:
  • 4 žumanjka
  • 85 g šećera
  • 45 ml vode
  • 250 g ohlađenog mascarpone sira
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 160 g VIVANI bijele čokolade s vanilijom
  • 2 žličice prirodnog ekstrakta vanilije
Ukras:
  • ribani čokoladni komadići od VIVANI bijele čokolade s vanilijom

Priprema:
  1. Prvo pripremite jagode. Operite ih i narežite na male komadiće. Stavite ih u zdjelu, dodajte šećer, koricu i sok od limuna. Promiješajte. Pokrijte, stavite sa strane i ostavite da se maceriraju otprilike 30 minuta.
  2. U međuvremenu polagano i pažljivo otopite bijelu čokoladu na pari. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  3. Zatim pripremite kremu. U malu posudu stavite šećer i vodu, pustite da se otopi na laganoj vatri dok ne dosegne 120 °C (dok se ne formiraju male mjehuriće). Isključite vatru.
  4. Dodajte žumanjke i počnite miksati na visokoj brzini. Zatim polako dodajte sirup od šećera. Miksajte otprilike 4-6 minuta dok ne postane svjetlo i pjenasto.
  5. Dodajte žlicu kreme mascarponeu da ga omekšate. Zatim dodajte mascarpone natrag u ostatak kreme od jaja. Također dodajte ekstrakt vanilije. Pažljivo promiješajte. Na kraju, umiješajte otopljenu čokoladu i stavite u hladnjak.
  6. Istucite slatko vrhnje u čvrsti snijeg. Izvadite kremu od mascarponea iz hladnjaka, dodajte slatko vrhnje i nježno umiješajte. Vratite smjesu u hladnjak.
  7. Ocijedite jagode, ali zadržite sok. Sada možete složiti tiramisu. Brzo umočite svaki keks savoiardi u sok od jagoda s obje strane. Složite ih u protvan u jednom sloju. Zatim dodajte kremu i poravnajte je. Zatim slijedi sloj jagoda.
  8. Napravite drugi sloj keksa savoiardi, zatim kreme i jagoda. Pokrijte i ostavite da se stegne u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.
  9. Prije posluživanja, možete ukrasiti tiramisu s malo čokoladnih komadića od bijele čokolade.

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više