Bezglutenski kolač od bundeve

3.11.2022.

Sastojci:
  • 1 jaje
  • 300 g smeđeg šećera (možete koristiti i javorov sirup – 300 ml)
  • 400 g Bakin'Mix Bread&Pizza brašna
  • 350 g naribane bundeve
  • 1 žličica arome od vanilije
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml biljnog ulja
  • 200 ml mlijeka (običnog ili sojinog)
  • sok 1 limuna 
  • po želji možete dodati i cimet
  • strugana limunova/narančina korica i šećer u prahu za dekoraciju

Postupak:
  1. U zdjeli mikserom ili pjenjačom pomiješajte jaje, mlijeko, aromu vanilije i ulje dok se sastojci ne sjedine. U posebnoj zdjeli pomiješajte preostale (suhe) sastojke – šećer, brašno, i prašak za pecivo. 
  2. Kada su se svi sastojci sjedinili, spojite mokru i suhu smjesu. Nakon što ste to dobro izmiješali, pjenjačom u smjesu dodajte bundevu i limunov sok. 
  3. Smjesu za kolač izlijte u lim željenog oblika i pecite na 180 stupnjeva, oko 45 minuta. Ovisno o dubini vašeg lima, vrijeme pečenja može biti drugačije. Pripazite na boju kolača te ukoliko niste sigurni, probodite kolač i provjerite je li smjesa iznutra i dalje sirova.
  4. Kolač pustite da se ohladi, narežite na željene male oblike i ukrasite šećerom i prahu i naribanom koricom.
 
U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više