Bezglutenski kolač od bundeve

3.11.2022.

Sastojci:
  • 1 jaje
  • 300 g smeđeg šećera (možete koristiti i javorov sirup – 300 ml)
  • 400 g Bakin'Mix Bread&Pizza brašna
  • 350 g naribane bundeve
  • 1 žličica arome od vanilije
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml biljnog ulja
  • 200 ml mlijeka (običnog ili sojinog)
  • sok 1 limuna 
  • po želji možete dodati i cimet
  • strugana limunova/narančina korica i šećer u prahu za dekoraciju

Postupak:
  1. U zdjeli mikserom ili pjenjačom pomiješajte jaje, mlijeko, aromu vanilije i ulje dok se sastojci ne sjedine. U posebnoj zdjeli pomiješajte preostale (suhe) sastojke – šećer, brašno, i prašak za pecivo. 
  2. Kada su se svi sastojci sjedinili, spojite mokru i suhu smjesu. Nakon što ste to dobro izmiješali, pjenjačom u smjesu dodajte bundevu i limunov sok. 
  3. Smjesu za kolač izlijte u lim željenog oblika i pecite na 180 stupnjeva, oko 45 minuta. Ovisno o dubini vašeg lima, vrijeme pečenja može biti drugačije. Pripazite na boju kolača te ukoliko niste sigurni, probodite kolač i provjerite je li smjesa iznutra i dalje sirova.
  4. Kolač pustite da se ohladi, narežite na željene male oblike i ukrasite šećerom i prahu i naribanom koricom.
 
U slast!

Bogata minestrone juha

Bogata minestrone juha

Minestrone juha klasično je talijansko jelo. Ova svestrana gusta juha ne zahtijeva specifične sastojke, već je jedino važno da sadrži veliku količinu povrća, popraćenu tjesteninom i mahunarke za dodatne proteine. Osim što je hranjiva i bogata vitaminima, minestrone je i jednostavna za pripremu, a po
Curry sa slanutkom

Curry sa slanutkom

Tražite li ideju za bogat i zdrav obrok koji grije i dušu i tijelo? Današnji recept je upravo to: jedno od omiljenih azijskih jela svih vremena, u veganskoj verziji i bez glutena. Pripremite ga s nama!
Polpetice od kvinoje

Polpetice od kvinoje

Pripremite s nama ove zdrave i ukusne veganske pljeskavice od kvinoje, uz pomoć kojih možete pripremiti zdravi hamburger ili proteinsku salatu za ponijeti.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više