Bakin Mix COOKIES, bezglutenska mješavina
za kekse, proizvedena je u kontroliranim uvjetima te je sigurna za sve koji
konzumiraju hranu bez glutena. Miris svježih, tek ispečenih keksića vraća vas u
bakinu kuhinju gdje radosti i topline nikada ne manjka. Priprema je doista jednostavna,
jer u samo tri koraka i uz upotrebu tri sastojka možete napraviti hrskave
keksiće. Bez konzervansa, palminog ulja, glutena, hidrogeniziranih masti,
laktoze. S ovim pakiranjem od 400 g mješavine možete pripremiti najmanje 25
hrskavih zalogaja. Svaki je zalogaj keksića prožet nekim već doživljenim
osjećajem, baš poput onog iz djetinjstva kada smo s nestrpljenjem iščekivali
bakine svježe pečene kekse na stolu.
Neto masa: 400 g
Sastojci: rižino brašno, šećer, kukuruzni škrob, zgušnjivači: E412, E466; emulgatori: E475, E433; tvar za rahljenje: E500ii; regulator kiselosti: E575; arome, sol.
Proizvođač: Rue Flambée, Italia srl, Via Luigi Negrelli 1831038 Paese (TV)
Zemlja podrijetla: Italija
Uvjeti čuvanja: Držati na suhom i hladnom mjestu.
Napomena: Može sadržavati jaja, mlijeko, soju i orašaste plodove u tragovima.
Način pripreme:
1. Zagrijte pećnicu na 150°C (pećnica na vrući zrak) ili 160°C (električna pećnica).
2. Mješavinu za kekse staviti u zdjelu pa dodati 120g biljnog ulja (recept bez laktoze) ili 160g maslaca (standardni recept).
3. Miješati mikserom oko 2 minute dok ne dobijete mrvice. Po želji možete dodati komadiće čokolade.
4. U smjesu dodati 1 jaje pa miješati do željene konzistencije. Dobiveno tijesto omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak da odstoji 30 minuta.
5. Tijesto razvaljati i oblikovati kekse po želji.
6. Prebaciti na lim za pečenje, koji ste prethodno premazali maslacem. Pecite 20-25 minuta.
Tagovi:
bez glutena,
bez laktoze,
vegan
Prosječna hranjiva vrijednost za |
100 g |
Energetska vrijednost |
1989 kJ/ 475 kcal |
Masti |
24 g |
- od toga zasićene masne kiseline |
0,6 g |
Ugljikohidrati |
61 g |
- od toga šećeri |
23 g |
Bjelančevine |
3,1 g |
Sol |
0,39 g |
Vlakna |
0 g |