Bakin Mix KRUH&PIZZA je bezglutenska
mješavina proizvedena u kontroliranim uvjetima te je sigurna za sve koji
konzumiraju hranu bez glutena. Ispecite
fini domaći kruh, pecivo, pizzu ili focccacie, vrlo je jednostavno i brzo.
Budite kreativni u osmišljavanju recepata, dodajte kap maslinovog ulja ili malo
cvjetne soli i prepustite se užitku. Bez konzervansa, palminog ulja, glutena,
hidrogeniziranih masti, laktoze. Dopustite da Vaš dom postane obilje ovog
božanstvenog mirisa i prenesite ta lijepa sjećanja vašeg djetinjstva svojim
najmilijima.
Neto masa: 500 g
Sastojci: : kukuruzni škrob, rižino brašno, inulin, zgušnjivači: E 412, E 464, prah sjemenki indijskog trputca (plantago ovata), šećer.
Proizvođač: Rue
Flambée, Italia srl, Via Luigi Negrelli 1831038 Paese (TV)
Zemlja podrijetla: Italija
Uvjeti čuvanja: Držati
na suhom i hladnom mjestu.
Napomena: Može
sadržavati jaja, mlijeko, soju i orašaste plodove u tragovima.
Način pripreme:
1. U velikoj posudi pomiješati sljedeće sastojke: 500g brašna, 12g svježeg kvasca ili 4g suhog kvasca, 440ml mlake vode, 10g ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 10g soli.
2. Miješati mikserom 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto.
3. Dobiveno tijesto ostaviti u dobro nauljenoj posudi kako bi se udvostručilo.
4. Tijesto prebaciti na radnu površinu posipanu brašnom i ručno promijesiti.
5. Kruh: oblikovati kruh ili peciva iste veličine, pa prebaciti na lim prekriven papirom za pečenje. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da se tijesto digne. Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C otprilike 20-25 minuta.
6. Pizza: tijesto razvući po limu premazanom uljem. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da se digne. Rasporedite po tijestu sve željene sastojke. Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 220°C otprilike 20-25 minuta.
Tagovi:
bez glutena,
bez laktoze,
vegan