Aromatične karamelizirane kruške

28.8.2024.

Sastojci:
  • 3 kruške
  • 2 žlice ghee-a (može se zamijeniti kokosovim uljem ili maslacem)
  • 1 žlica kokosovog šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice đumbira

Postupak:
  1. Dobro operite kruške i narežite ih na 4-5 velikih komada.
  2. U velikoj tavi zagrijte ghee na srednje niskoj temperaturi. Dodajte kruške s rezanim stranama prema dolje i kuhajte 3 minute da se lagano omekšaju prije nego što ih okrenete na suprotnu stranu. Kuhajte još 3 minute.
  3. Umiješajte kokosov šećer, cimet i đumbir, i dobro promiješajte da se kruške potpuno prekriju i da se šećer rastopi.
  4. Poslužite kruške svježe uz prilog omiljenog sladoleda ili svježe istučenog kokosovog vrhnja.
U slast!

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više